Herenhorloges

Om de horloges te bekijken klik op de afbeelding

Rolex

Het horlogemerk werd in 1905 opgericht door de Duitse zakenman en technicus Hans Wilsdorf. Het merk had in eerste instantie de naam Wilsdorf & Davis en was in handen van Hans Wilsdorf en Alfred Davis.

In 1908 registreerde Wilsdorf de naam Rolex als officieel merk. Vandaag de dag lopen de meningen nog steeds uiteen over wat Wilsdorf precies bedoelde met de naam Rolex. Hoewel Wilsdorf zelf altijd heeft volgehouden dat "Rolex" een betekenisloze naam is, gaan er vele geruchten dat hij de naam zou hebben afgeleid van de Franse woorden horlogerie exquise.

Breitling is in 1884 opgericht in Zwitserland door de destijds 24-jarige Leon Breitling. Het merk staat sinds het moment van oprichting bekend om haar meetinstrumenten voor professionals in onder andere de sport-, industriële en militaire wereld. Breitling is wereldberoemd dankzij de kunst van het maken van chronografen en tevens zeer bekend om de piloten- en duikhorloges die het merk maakt. Breitling maakt horloges gericht op functionaliteit met bijvoorbeeld modellen in de Land-, Sea- en Air lijn. Naast dit type horloges vervaardigt het merk ook kleinere modellen met een meer bescheiden design. De collectie aan Breitling horloges is veelzijdig. Of u nou op zoek bent naar een uitgesproken stoer horloge of buitengewoon elegant horloge, Breitling heeft het allemaal.

Breitling

Maurice Lacroix

De naam en uitstraling van het horlogehuis Maurice Lacroix vermoeden dat we te maken hebben met een van de oervaders van de Zwitserse horlogerie. Niets is minder waar. De geschiedenis van Maurice Lacroix begint in 1975 als Desco von Schulthess AG, het is een bedrijf dat sinds 1961 voor andere merken in het Jura-stadje Saignelégier horloges produceert, de merknaam op een wijzerplaat drukt en in Oostenrijk op de markt brengt.  Maurice Lacroix heeft sterke collecties met een voortreffelijke prijs/kwaliteitsverhouding, bijvoorbeeld de sportieve Pontos en de moderne Aikon. Maurice Lacroix staat voor (h)eerlijke horloges; zeer kwalitatief, zeer prijsbewust.

Omega

 In 1903 werd die uurwerknaam aan het horlogebedrijf gegeven en werd het merk Omega geboren. Omega doet de naam sinds het ontstaan eer aan want de Speedmaster – een legendarische chronograaf die in vele gedaanten sinds de jaren ’60 in de catalogus staat – is nog steeds het enige horloge dat op de maan is geweest. Ook op uurwerkgebied speelt Omega een voortrekkersrol met chronometer precieze kalibers die zijn voorzien van een zogeheten Co-Axial echappement. Ook op het gebied van vormgeving is Omega avantgardistisch. Zo is het karakteristieke Omega horloge Constellation al vele decennia hét symbool van luxe horlogerie voor zowel dames als heren. Recentelijke technische hoogtepunten zijn de keramische kasten in verschillende kleuren die te zien zijn in de Speedmaster- en Seamaster-collecties.

Panerai

Giovanni Panerai opent zijn eerste winkel in 1860 in "Ponte alle Grazie" in Florence, die niet alleen dienst doet als horlogewinkel en werkplaats, maar ook als de eerste horlogemakersschool van de stad: de geschiedenis van Panerai begint hier.

Na sinds 1876 verschillende Florentijnse locaties te hebben gebruikt, verhuisde de winkel in de jaren 1920 naar de huidige locatie voor de reconstructie van de "Ponte alle Grazie", gelegen in het aartsbisschoppelijk paleis voor de kathedraal van Florence onder de naam "OROLOGERIA SVIZZERA", een naam die al meer dan een eeuw horloges van hoge kwaliteit in Florence betekent.

Ebel

Het vloeiende, golvende lijnenspel van een Ebel horloge is uit duizenden herkenbaar. Het horlogehuis dat in 1911 werd opgericht door het echtpaar Eugène Blum en Alice Lévy in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. De merknaam die de echtelieden kiezen, wordt heel romantisch gevormd door de beginletters van Eugène Blum Et Lévy, oftewel ‘EBEL’. Behalve een echtpaar zijn Eugène en Lévy gedreven zakenmensen die verstand van horloges en de horlogewereld hebben. De naam Ebel is al snel synoniem voor uitzonderlijke sieraadhorloges.